No més complicitats amb Isrel

dijous, 21 de maig del 2009



Per que no esborrin Palestina del mapa
vine a construir una casa amb nosaltres:
BRIGADES A ANATA
dijous 28 de maig,
Facultat de Geografia i Historia de la UB
Aula 220 12:00 hores
Amb la presencia de brigadistes.
Organitzat per Pau Ara

divendres, 8 de maig del 2009

Atac aeri d'EUA mata a més de 100 civils a Farah, Afganistan

123 persones, inclosos civils, han estat assassinats en una sèrie d'atacs aeris dels EUA en dues poblacions de la provincia de Farah.
Els residents dels districtes de Bala Boluk, a la part occidental de la província de Farah, van perdre la vida més de cent persones innocents, aquest passat dilluns en un ofensiva de les forces dels EUA.

L'atac aeri al districte de Bala Boluk va arribar després d'un atac a un control policial que va matar sis persones i tres persones més que tenien càrrecs d'espionatge, el diumenge.

Després de l'atac als militants, i segons els locals, les forces americanes van bombardejar el poble de Granier, inflingint enormes baixes a civils.

Dr Atiqullah, un resident del poble, va declarar a les notícies afganeses Pajhwok que el bombardeig va destruir tot el poble i alguns dels cossos mutilats van quedar destrossats i i va ser imposible reconeixe'ls.

Declara que han recuperat fins al moment,123 cadàvers sota la runa de les vivendes destruïdes.

Atiqullah va declarar que alguns dels ferits se'ls va proporcionar primers auxilis. Sols una família va perdre a 23 membres només, va exclamar.

Un ancià tribal del llogaret, Abdul Manaan, va declarar a aquesta agència de notícies que 52 persones a l'àrea Ishaqzai i 65 a Agha Sahib zona han estat assassinades en aquesta guerra llampec.

"Les nostres cases estan destruïdes i desenes de persones moren, però el govern no està fent res", es va lamentar.

Manaan ha declarat que s'espera que un equip de la Mitja Lluna Roja de la societat visiti la zona per observar la situació.

El director de Salut Pública, Dr Abdul Shaiq, va dir a aquesta agència que havia rebut fins al moment dos cadàvers i 13 ferits, entre ells dos oficials de policia,a més de nens i dones de la zona.

El governador Roohul Amin va confirmar les morts de civils en l'atac aeri i va dir que l'operació estava encara en marxa al districte.

Va afirmar que 30 talibans armats s'han eliminat en l'operació fins a la data.


S'ha format una delegació per visitar les famílies afectades i avaluar el nombre exacte de víctimes.

Una membre del consell provincials de la zona afectada, Balqis Rosh afirma que més de 100 persones innocents han mort en bombardejos de dilluns.

Com a protesta, els vilatans també van portar alguns cadàvers a la capital del districte, Farah.

Balqis va culpar tant al govern com a les forces internacionals pel que ella ha descrit com a no tenir cura les vides de civils.

Brian Naran un funcionari dels EUAa declarat als mitjans de comunicació a Kabul, que les operacions encara estan en curs al districte de Bala Boluk, però no diuen res dels civils assasinats.

Pau Ara condemna aquest atac a persones inocents i exigeix la retirada inmediata de les tropes internacionals de l'Afganistan. Exigeix responsabilitat als politics nord americans i espanyols, pels assasinats reiterats produits des de l'ocupació al 2001, i fins el dia d'avui.
Pau Ara manifesta la seva solidaritat amb el poble afganes i comparteix el dolor per les victimes inocents assasinades.

Noticia proporcionada per RAWA.