No més complicitats amb Isrel

dijous, 18 de febrer del 2010

Bilin un escenari real per Avatar

Us deixem que us entretingueu amb aquesta parodia que uns companys de Bilin, una de les manifestacions a les que vam assistir els membres de la Brigada Calatrabas 09, han fet basant-se amb la película Avatar. Més enllà de Hollywood hi ha diversos missatges de la película que mereixen la nostra atenció, com les contradiccions entre la comunitat científica i els beneficis empresarials, la moral i els punts de vista segons el bàndol des d'on es mira, i com la unió dels oprimits pot plantar cara sempre que es mantinguin units. Avatar és un crit a la rebeldia que també mostra el poble palestí, cada dia amenaçat, invadit i trepitjats els seus drets, que no vol cedir a existir com a poble. Palestina és la seva terra, l'ocupant és Israel, l'estat sionista que els manté tancats dins d'un mur/presó, els roba l'aigua, els conrreus, les matèries primes, no els deixa tornar als seus llocs d'origen i manté els colons armats dins de Cisjordania, i amb la seva lluita és amb la que nosaltres ens solidaritzem dia a dia.



I aquí podeu veure la manifestació a la que vam assistir el passat 14 d'Agost del 2009, contra el mur i en denúncia de les últimes detencions ilegals que havia practicat l'exèrcit israelià a joves activistes palestins de Bilin.



Salut i endavant

dijous, 11 de febrer del 2010

"Que tothom hi vagi, ho vegi, ho visqui i tregui les seves pròpies conclusions"



Intervenció de la Bego al seminari "Lluites i Solidaritats per Palestina" al II FSCat


Hi ha moltes formes de resistencia i lluita contra el Pla que l’Estat Sionista d’Israel ha preparat per fer desaparèixer els territoris palestins. Una de les més conegudes i més exteses a nivell internacional és la campaña del BDS (Boicot, Desinversió i Sanció), de la que us en parlarà el meu company. Jo vull parlar-vos d’una de les moltes formes de resistencia contra l’ocupació dels territoris palestins: es tracta de la reconstrucció de les cases palestines enderrocades per ordre de l’Estat d’Israel per tal d’anar ocupant el territori palestí.


Per començar, 4 dades bàsiques de la situació actual del territori palestí en termes de l’ocupació:


1) Els territoris suposadament Palestins estan dividits en 3 àrees:

AREA A (control palestí)

AREA B (control militar israelí/administratiu palestí)

AREA C (control israelí)

Cisjordània: 5.600 km2

- 18% és àrea A (“control palestí”) Tot i que hi entre l’exèrcit israelí, com a Nablús el 2002, o ara fa uns dies a Ramal·la on van detenir una activista catalana.

- 19% és àrea B (control compartit)

- 63% Restant és reserva natural, zona militar de seguretat, assentaments ilegals, carreteres d’ús exclusiu per israelians, territori ocupat per la construcció del mur dins la línia verda del 1967, etz.


2) El mur té una llargada de 725km (encara falten petits trossos per construir) i el 86% d’aquest mur està construït dins de territori palestí.


3) Hi ha fins a 630 punts de control dins de territori palestí (amb les seves corresponents àrees de seguretat).


4) Aproximadament es calculen uns 249 assentaments de colons dins de territori palestí.


Com us comentava, una de les formes d’ocupació del territori palestí és l’enderrocament de cases. Aquests es dividieixen en tres grans grups.


Enderrocaments punitius: 8,5%

Enderrocaments com a multa per pertànyer a un grup polític, o per haver comès un atac contra població israelí, o quan crecen que hi pot viure un “terrorista”.


Enderrocaments administratius: 26%

Enderrocaments per infringir la zonificació, és a dir, cases palestines a les quals se’ls ha tret el permís de construcció perquè, después de la repartició de les zones A, B i C, han quedat dins l’àrea C, o bé quedan dins de l’àrea de seguretat d’una zona militar (tot i ser dins de territori ocupat), o bé han estat declarades zona agrícola.


Operacions de neteja de terreny/ Enderrocaments militars: 65.5%

Enderrocaments per netejar un terrreny on s’han dur a terme maniobres militars, buscant alguna persona, o per aconseguir un objectiu militar.


Exemple del procés de demolició de cases: rebent una carta i posterior enderrocament.

El què nosaltres fem reconstruïnt 2 cases de les que han enderrocat.


- Desde el 1967 fins avui, unes 24.000 cases palestines han estat enderrocades per l’Estat d’Israel.

- Durant el 2000-2007 el 94% de permisos de construcció sol·licitats per palestins han estat denegats


Últimes dades:

20-26 de gener 2010: noves ordres d’enderrocament sobre 17 edificis a l’àrea C:

- 1 hospital en construcció

- 2 mesquites en construcció

- 14 cases particulars.


És molt important difondre la realitat del què passa a Palestina i la millor manera és anar a veure-ho en persona. La nostra funció, a més a més de cooperar, és difondre la veritat.

dimecres, 3 de febrer del 2010



ES CLAUSURA EL FÒRUM SOCIAL CATALÀ 2010

FSCat . Durant les dues jornades del FSCat 2010 que va tenir lloc a la Universitat de Barcelona el dissabte i diumenge, 30 i 31 de gener, van assistir més de 3000 persones. Durant els dos dies es van organitzar més de 100 seminaris i tallers, exposicions i altres activitats culturals amb un clar sentiu reivindicatiu amb l'objectiu de plantejar alternatives a l'actual crisi del sistema capitalista amb les seves múltiples vessants.

Vídeo del desenvolupament del fòrum i la intervenció de la Bego.

El FSCat 2010 es va clausurar el diumenge al migdia amb un dinar popular al claustre de la Universitat. Abans va tenir lloc una concorreguda Assemblea de Moviments Socials, on els moviments i col·lectius de Catalunya van exposar les seves reivindicacions i les accions que es portaran a terme durant aquest any. A l'Assemblea, van ser moltes les crides per la unitat del les accions dels diferents col·lectius i per fer un front comú davant les polítiques de la Unió Europea, que durant aquest semestre presideix l'estat espanyol.

L'Assemblea es va concloure amb la lectura d'una declaració unitària que recull les principals denúncies i reivindicacions dels col·lectius que van participar i organitzar el FSCat 2010. A la declaració es fa també una crida per participar en la propera Assemblea que tindrà lloc el 13 de febre a les 10 hores, a l'Ateneu la Torna (carrer Sant Pere Màrtir, 37, Barcelona)

Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials II FSCat Gener 2010

Per a més informació consulteu el blog del FSCat:

http://fscat.blog.pangea.org/