No més complicitats amb Isrel

dilluns, 28 de novembre del 2011

Un Estat Palestí viable

dijous, 24 de novembre del 2011

Vídeo fòrum a Sant Adrià amb brigadistes de Pau Sempre


dimecres, 23 de novembre del 2011

Trobada Estatal per Palestina



Aquest proper cap de setmana ens trobarem per tancar les brigades i delegacions 2011, per intercambiar materials, per preparar la sensibilització durant el 2012 i per debatre sobre la situació en la que es troba el poble palestí enmig d’una primavera àrab que s’allarga. Ho farem amb les companyes i companys de la Fundación Socialismo Sin Fronteras, Acción en Red, Hèlia, Associació Clara Campoamor i Pau Sempre. El diumenge aprofitarem la visita per dur a terme una acció de denúncia del mur de la vergonya al Parc de la Ciutadella.


Divendres 25 de novembre

Arribada de les companyes i companys de Madrid a l’hora de sopar.


Dissabte 26 de novembre

9h        Ens trobem al Centre Cívic La Sedeta, c/ de Sicília, 321.
Metro: L4 Joanic, L2 i L5 Sagrada Família
Autobusos: 15, 20, 39, 45, 47, 114, 116, N4 i N6
Bicing

9,30h   Activitat per despertar i conèixer a la gent dels diferents grups. Brigada i delegació de dones del juliol i brigada de reconstrucció del setembre.

10,00h Tancament de la Valoració tant de les brigades de reconstrucció com de la delegació de dones. Projecció de cadascún dels projectes i línies de treball de cara al 2012.

11,00h Descans (15’) per esmorzar (cal dur-lo de casa)

11,15h Compartir material fotogràfic, audiovisual, i expos ja muntades o per muntar.

12,00h Sensibilització, línies de treball i calendari: Durant els primers 45min. ens reunirem segons grups de treball o per territoris per acabar de perfilar el que cadascú vol fer i després durant la segona hora ho compartirme al plenari i ho posarem en un calendari comú.

14h      Dinar (Falafel o Shawarma – pollastre, xai o mixte-, fruita i aigua, 5€)

16h      Marc d’acció comú: Com volem organitzar-nos a nivell estatal/peninsular? Com podem desenvolupar l’activitat arreu del territori sumant a la gent que cada any vitaja a Palestina? Com avançar a partir de la llista que ja tenim?

17,30h Debat obert: “Els dilemas de l’Estat Palestí en el context de les revolees àrabs”
La primaver àrab que s’allarga. Com afecta això a la zona? I a Palestina? Quin paper jugarà a partir d’ara la iniciativa estat 194 a l’ONU? El 15M arriba a Palestina i Israel, s’obren noves possibilitats?
Al Centre Cívic La Sedeta
c/ de Sicília, 321

19,45h Cloenda

Diumenge 27 de novembre

12h a 14h Aquest diumenge esteu totes convidades a participar en l’enderrocament simbòlic del mur de Palestina al Parc de la Ciutadella a la zona de la cascada. A més, un grup d'activistes i brigadistes als territoris ocupats estaran a la vostra disposició per informar-vos del conflicte que s'hi viu i de les dificultats que suposa viure en un territori limitat per un mur. També tindrem un taulell amb llibres sobre el conflicte i tríptics sobre les brigades. I per fer l'estona encara més agradable podreu gaudir d'un tastet d'hummus. I per aquells que vulgueu ajudar en la difusió i continuïtat de les campanyes de sensibilització amb el poble palestí vendrem imans de totxanes amb la bandera palestina per 1€.

dimecres, 16 de novembre del 2011

El paper de les dones en la construcció de la pau

D'esquerra a dreta: Maria Vilà, presidenta de Pau Sempre, Vera Baboum i Salam Almaslamani, presidenta de la comunitat palestina de catalunya. Foto: Àngels Tomàs.

Aquest estiu la Delegació de Dones AMAL "Esperança", vam ser a Palestina, durant una setmana llarga, per avançar en la col·laboració amb els centres d'atenció a dones que pateixen violència a Betlem i Nablus. Durant la nostra estada ens vam entrevistar amb diverses organitzacions de dones i teixit associatiu que treballa la perspectiva de gènere mentre com a poble lluiten contra l'opressor Estat sionista d'Israel.

Una de les dones que vam conèixer i que més va frapar al grup va ser la Vera Baboum. Ella és professora a la Universitat de Betlem del màster de gènere que s'hi imparteix i directora d'una escola de primària i secundària amb un nou sistema educatiu mixte. És especialista en gènere a Palestina i membre de la Xarxa de Dones Àrabs també especialitzades en gènere.

Vam tenir la oportunitat d'escoltar-la i compartir una estona amb ella, durant la qual ens va fer una ponència sobre la visió de la dona palestina i la lluita per la llibertat basant-se en la seva experiència i en el folklore típic palestí. Va ser un luxe poder compartir aquella tarda amb ella i demà tenim la oportunitat de tenir-la aquí a Barcelona al IV Fòrum Contra les Violències de Gènere que aquests dies té lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison (c/ de Sant Pere Més Baix, 7, L1 i L4 de metro)

Per més informació sobre el Fòrum Contra les Violències de Gènere clica aquí.

Ens veiem al Fòrum!


dilluns, 14 de novembre del 2011

Paraules Descalces

Paraules Descalces

dijous, 10 de novembre del 2011


Avui alguns brigadistes de Pau Araisempre hem representat una possible escena d'una checkpoint a Palestina. Hem fet una petita actuació del que suposa a molts palestins viure en un territori ocupat. També hem fet difusió dels problemes que comporten els checkpoints (mala comunicació, accessos restringits a edificis públics com escoles i hospitals, dificultats per arribar a la feina, separació dels membres d'una mateixa família, etc.), i en general de la política d'ocupació. Els assistents també han pogut gaudir d'una exposició de fotos d'un dels viatges que s'han fet en els últims anys, i d'un tastet d'exquisit hummus.

Punt de Control a la Universitat Pompeu Fabra. Sempre per la nostra seguretat

CHECKPOINT A LA POMPEU from Pau Ara isempre on Vimeo.

dilluns, 7 de novembre del 2011

Check-Point a la Universitat Pompeu Fabra

Os paso el enlace del evento de facebook que vamos a realizar mañana en la UPF!
https://www.facebook.com/event.php?eid=111765365603174

Me acabo de dar cuenta que está en catalan, pero bueno, os lo cuento un poco.

Vamos a ir unos cuantos disfrazados de palestinos y otros de militares israelies.
Vamos a hacer un poco de show, como el de Maya (http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-3c706c5ce427c21004.htm) en Columbia University. Vamos a aprovechar unos accesos que han cortado recientemente en la Unviersidad para simular un checkpoint. Vamos a colgar carteles en los accesos cerrados que dice "Cerrado por la seguridad del estado de Israel" y también en Hebreo haha.

Luego vamos a tener una mesita donde vamos a tener un poco de hummus (con la receta de Ana de www.cookingpalestine.blogspot.com) y venderemos algunos ladrillos pequeños con la Bandera de palestina dibujada que son inames de nevera.

También tendremos una exposición de fotos de la brigada de reconstrucción 2010 y de la brigada de mujeres :).

Creo que eso es todo!

Ulises.